FOTO – 6 Artis Malaysia Yang Pernah Alami Sejarah Hitam ‘Kantoi’ Pada Era-90an…Masihkah korang ingat siapakah antara artis-artis di Malaysia ini yang pernah kantoi tanpa serurat benang???NO 7 Tu Memang Popular Suatu Ketika Dahulu



Sebenarnya dah ramai yang tahu, tapi lets just recall back.. Masihkah korang ingat siapakah antara artis-artis di Malaysia ini yang pernah kantoi serurat benang??? 

Tak ingat? Ok, marilah kami recall nama-nama artis Malaysia yang pernah kantoi tanpa serurat benang. Sekadar berkongsi cerita lama dan jadikan teladan berjaga-jaga jangan dijadikan mangsa atau mangsa skodeng atau mangsa penipu….



1. Zarina Zainudin


Di awal tahun 90an dahulu, Zarina Zainudin telah buat satu Malaya terkejut dengan aksi-aksi berani beliau tanpa serurat benang di dalam sebuah rumah (mungkin rumah Zarina sendiri). Dikatakan sebanyak 300 keping gambar TANPA serurat benang Zarina dengan pelbagai aksi telah ditangkap (zaman tu, kamera pakai Kodak filem, takde yang auto).

Cerita gosipnya, Zarina ketika itu telah ditawarkan oleh seorang lelaki untuk mengambil gambar Zarina dalam keadaan te-lanjang dan gambar tersebut tidak akan dihebahkan ke Malaysia. Disebabkan desakan duit dan terpesona dengan wang yang ditawarkan, Zarina akur untuk beraksi te-lanjang di depan kamera.

Ada juga sumber lain, menurut sumber tu, Zarina dikatakan telah diberi pil khayal oleh seseorang (jurufoto). Dalam keadaan stone, Zarina tidak sedar perbuatan yang dilakukannya. Ye laaaaa… dah stone!!! Mana nak sedar. Yang mana satu yang benar, ntah laaaa…..

2. Nasya Aziz


hampir 10 tahun selepas kes Zarina Zainudin, belum ada lagi kes artis kantoi TANPA serurat benang. Hinggalah pada pertengahan tahun 2002, satu kes skodeng telah berlaku ke atas seorang model dan juga pelakon hot dan cun meletup iaitu Nasha Aziz.

Laporan kes ini ialah mengenai Nasha Aziz yang telah diintai oleh anak tuan punya rumah yang disewa oleh Nasha Aziz. Sebuah kamera video telah disembunyikan di dalam air cond di ruang tamu rumah Nasha Aziz. Khabarnya, segala perilaku Nasha telah diperhatikan oleh si anak tuan punya umah ni lebih dari 6 bulan. …Mak aiii!!!
Lepas je keluar isu tentang Nasha Aziz TANPA serurat benang ni, ramai benar kaum kerabat kami yang singgah ke Petaling Street nak beli cd skodeng Nasha ni. Sanggup wooo keluar RM20 semata-mata nak beli vcd skodeng Nasha ni. Last-last hampeh….. Kena tipu dengan tauke VCD tu. Owhhh…. Time 2002, internet tidak begitu digunakan secara berleluasa, time tu juga DVD belum wujud. Harga VCD cetak rompak ketika tu, dalam sekitar RM8 ke RM10. hehe..


3. Wan Norazlin


Pada tahun 2003 atau 2004, satu lagi kes artis kantoi TANPA serurat benang Kali ni, video lu-cah Wan Norazlin pula.

Wan Norazlin dan suaminya (ketika video tu direkod, mereka belum status bersuami isteri) telah merakamkan adengan se-ks mereka di dalam rumah Wan Norazlin sendiri dan juga di rumah pasangan lelakinya juga.

Bukan setakat adengan ranjang saja yang dirakam, adengan di dalam bilik mandi pun turut dirakam. Sekali lagi yang menjadi kaya ialah taukeh kedai VCD cetak rompak. Kerana time tu, internet belum digunakan secara berleluasa seperti sekarang. Adengan ran-jang ini dikhabarkan telah sampai ke pihak ketiga apabila Wan Norazlin dan pasangannnya telah mengupah seseorang untuk mengedit video rakaman mereka. (eh ye ker??? Takkan laaaa!!!!! Takkan nak kasi kat orang aksi ghairah kita senang2 mcm tu ye tak?)…

4.Linda Rafar dan Edrie Kru


pada masa yang sama yang sama juga, isu gambar Linda Rafar dan Edrie Kru turut dipersoalkan apabila gambar TANPA serurat benang mereka dihebahkan di dalam internet. Ketika itu, ramai rakyat Malaysia sudah mengenali internet.

Gambar-gambar Edrie dan Linda ini dikatakan fake oleh anggota kumpulan KRU iaitu, Norman, Yusry dan Edrie sendiri.

Mereka menyatakan gambar ini adalah fake kerana ada pihak yang cuba untuk menjatuhkan nama KRU serta Linda Rafar (yang ketika itu adalah anggota kumpulan Elite). Entah benar atau tidak, mereka berdua saja yang tau tentang gambar TANPA serurat benang tersebut…

5. Ida Nerita


Lama menyepi tentang isu TANPA serurat benang dalam industri ni… Tup tupppp!!!! Isu Ida Nerina pula dikatakan beraksi ran-jang bersama pasangan. Tapi, bagi kami yang dah tengok video tu, sah memang sah, tu bukan Ida Nerina…

Walaupun ada proof yang menyatakan itu adalah Ida Nerina seperti tindik di pusat Ida Nerina, subang telinga dan rantai yang dipakai Ida Nerina, tetap kami nyatakan yang dalam video itu bukanlah Ida Nerina. Sebabnya Ida Nerina tak sebuncit seperti minah dalam video tu…….

6. Zarina Ann Julie


Paling terbaru ak-si panas dan gambar serurat benang Zarina Ann Julie bersama teman lelaki dalam keadaan beromen. Haiiihhhh…. Pelakon drama Anak Pontianak ini dikatakan terlalu bermasalah dengan imej dan akhlak…

Selain daripada itu, Zarina Ann Julie juga telah dicekup oleh polis di sebuah pusat hiburan malam kerana mengambil da-dah. Bila dah ambil da-dah, otak pun mereng. Segala tindak tanduk time tu, takkan sedar punya. Sedar-sedar esok hari, gambar serurat benang, gambar berasrama dah berada kat internet. Haaaa, ni la bahananya!!! OKBYE…