Pelik! Kenapa Toyol Tidak Curi Duit Dari Mesin ATM? Dalam ATM duit Lagi Banyak. Ini Jawapannya yang pasti membuat anda TERKEJUT !

Pelik! Kenapa Toyol Tidak Curi Duit Dari Mesin ATM? Dalam ATM duit Lagi Banyak. Ini Jawapannya yang pasti membuat anda TERKEJUT ! | Misteri tentang Toyol masih lagi menjadi bualan di kalangan masyarakat. Menurut kepercayaan, makhluk ini dipelihara oleh seseorang untuk kegunaan mencuri duit orang lain.

RUPA TOYOL


Tidak perlu lagi dijelaskan bagaimana rupa toyol sudah tentu semua orang sudah tahun bentuknya yang seperti budak kecil dan berwarna hijau.

Namun baru-baru ini timbul persoalan, kenapa toyol tidak mencuri duit dari Mesin ATM?
PUNCA DUIT ATM ”DIIKAT”
Menurut seorang ahli paranormal, punca toyol tidak boleh mencuri duit dari mesin ATM adalah kerana wang yang berada di dalam mesin itu diikat dengan besi,sementara toyol tidak boleh mengambil duit yang diikat dengan getah, apatah lagi diikat dengan besi.
TOYOL JADI BINGUNG PEMILIK DUIT
Selain itu toyol hanya akan mengambil duit milik perseorangan yang jelas, sementara duit yang didalam mesin ATM tidak jelas pemiliknya siapa.

Menurut Netizen, toyol adalah makhluk ketinggalan zaman, kerana mesin ATM adalah mesin moden baharu dimana menggunakan kecanggihan digital security, sudah tentu toyol tidak boleh mencurinya

menurut dari sumber seseorang pakar perubatan islam, toyol tidak dapat curi kerana duit dalam mesin atm adalah duit umun,bermakna ada duit kita,duit orang lain dan banyak lagi.. toyol dikatakan boleh mencuri duit individu sahaja. tepuk dada tanya iman, katakan NO TOYOL!! Kuatkan Iman banyakkan membaca Al-quran.

Kredit : EBerita